Biblioteca

Listele sunt o provocare pentru consultarea publicatiilor si completarea datelor necesare intocmirii unei bibliografii (editura, loc, an, pagini etc.).

Va asteptam in salile de lectura ale bibliotecii!

Biblioteca Universitatii “Avram Iancu” a fost infiintata in anul 1993, avand la baza un fond de aproximativ 300 de volume, publicatii donate de catre cadrele didactice proprii. Din 1993 pana in prezent, fondul de publicatii a crescut la peste 12 000 de volume (carti si periodice).

Din 1993 pana in 2001, s-a facut, in sistem informatizat, doar evidenta primara (inventarierea) a publicatiilor. Incepand din anul 2002, prelucrarea publicatiilor intrate in mod curent, cat si a celor intrate anterior se face in sistem informatizat, conform descrierii C.I.P. a Bibliotecii Nationale a Romaniei.

Prelucrarea in sistem informatizat ajuta Beneficiarii bibliotecii (studenti si cadre didactice) sa gaseasca publicatiile pe care le solicita, dupa: AUTOR, TITLU, CONTINUT (DESCRIPTORI, CUVINTE CHEIE).

Intregul fond de publicatii al bibliotecii este organizat pe specializarile din cadrul facultatilor, in sistemul accesului la raft liber. Biblioteca are in dotare sapte calculatoare, dintre care: cinci, conectate la internet; unul, conectat la LEGIS-Piatra Neamt; unul, care contine informatii asupra intregului fond de publicatii existent in biblioteca.

Conform unei intelegeri dintre conducerea Universitatii  “Avram Iancu” si cea a  Bibliotecii Centrale Universitare “Lucian Blaga”, studentii universitatii noastre au acces la publicatiile acesteia, pentru a le studia in salile de lectura.  De asemenea ei pot consulta diverse publicatii si la Biblioteca Academiei. In ceea ce priveste publicatiile existente in cadrul Bibliotecii Judetene “Octavian Goga”, studentii nostri pot sa le consulte in salile de lectura sau sa le  imprumute acasa.

Responsabil biblioteca:     ANA MIHU

–    licentiata a Facultatii de Filologie
–    1962-1964: bibliotecar studii superioare (Facultatea de Filologie)
–    1965-1969: bibliotecar principal studii superioare (Facultatea de Filologie)
–    1970-1975: bibliograf (Serviciul de documentare si bibliografie – B.C.U.)
–    1976-1996: sef serviciu (biblioteca Facultatii de Filologie)